Evenemang

Församlingens evenemang är en benämning för allt som händer i församlingen, såsom gudstjänster, andakter, samlingar, möten, konserter och grupper mm. De evenemang som ligger närmast i tid är synliga på webbsidans framsida. Alla evenemang och en sökfunktion finns under huvudbalken EVENEMANG.

Evenemang kan vara en samling som pågår några timmar, en gång. Evenemang kan också vara något som pågår flera dagar, t ex läger. Man kan skapa ett evenemang för bara en gång eller ett evenemang som återkommer varje vecka eller varannan vecka på bestämd veckodag.

I sex olika sidmodeller finns en portlett för evenemangslista enligt nyckelord/kategori. Genom att ge ett evenemang nyckelord och definiera filtret för portletten för evenemangslista kan man få en lista med evenemang inom ett speciellt område utöver kategorierna (Barn och familj, Unga, Vuxna, Gudstjänster och samlingar, Musik, Mission och utvecklingsarbete). Filtret kan också utgöras av vald lokal. Kan t ex användas om man vill samla alla evenemang under temat jul. Använd inte siffror eller specialmärken i nyckelorden. OBS Notera att om du väljer två filter så ska båda gälla för att ett evenemang skall finnas med i listan!

Utöver den sex olika kategorierna Barn och familj, Unga, Vuxna, Gudstjänster och samlingar, Musik, Mission och utvecklingsarbete finns en sjunde kategori Stöd och hjälp. När den kategorin är vald, så lyfts evenemanget upp i den evenemangsportlett som finns på sidan Stöd och hjälp i livet i huvudmenyn.

Du kan få ut en wordfil från Klockarens evenemangslista. Gå till verktyget uppe i högra hörnet. Sök evenemang under en bestämd tidsperiod. Under sökfunktionen välj 'Skapa wordfil'. Ett nytt fönster öppnas med en wordfil med lista på evenemang under den valda perioden. Den kan du redigera och använda t ex för annonsering på andra ställen.

Standardbild för evenemang: När ett evenemang delas i social medier (Facebook, Twitter, osv.) eller i tjänster som använder sig av bilder i likadant format (t.ex. Skype) behövs en bild. Om evenemanget du skapat inte har en bild kommer den standardbild du valt att användas. Standardbilden syns inte på Klockarsidorna. Den bild du väljer används automatiskt i storlek M.