Sociala medier och inbäddningsverktyget

Anvisningsvideo hur man bäddar in sociala medier i Klockaren

Med hjälp av inbäddningsverktyget kan du bädda in sociala medier. Genom att bädda in t.ex. församlingens Facebooksida kan du göra webbtjänsten mer levande. När du bäddar in olika sociala medier med hjälp av inbäddningsverktyget anpassar sig sidan till den skärm användaren använder.

Inbäddningsverktyget stöder följande tjänster: YouTube, Vimeo, Facebook, Twitter, Google Maps och allmän inbäddning. Tyvärr går det inte med hjälp av verktyget att bädda in Instagram.

Hur bäddar jag in sociala medier?

1. Välj i menyn Verktyg Inbäddningsverktyg

2. Klicka på den sociala medier tjänst du vill bädda in och följ instruktionerna som uppenbarar sig i textfältet under logon (OBS! I äldre webbläsare syns instruktionstexten nödvändigtvis inte!).

3. När du lagt in den kod eller adress som du vill bädda in i textfältet, tryck på Skapa en inbäddningskod.

Obs! I slutet av YouTube-videor visas normalt förslag på andra videor. Om du inte vill att såna ska visas kan du lägga till koden &rel=0 efter videons adress före du trycker på Skapa en inbäddningskod.

4. Under knappen Skapa en inbäddningskod får du din inbäddningskod och instruktioner hur du ska använda koden.

5. Kopiera koden och klistra in den i t.ex. en innehållsportlett på den sida du vill att inbäddningen ska synas. Inbäddningen syns i den publicerade webbtjänsten. Den syns inte i  textediteringsverktyget.

Här en länk så du kan se hur Kimitoöns församling bäddat in sin facebook sida längst ner på första sidan.