Fördjupa din tro

I gemenskap med andra växer vi i vår tro. Vi ger av vår egen erfarenhet, tar emot av andras och delar det glada budskap, som bär oss i livets vardag.

Vad innebär det att vara kristen? Vad går den kristna tron ut på?

Några svar på de här frågorna kan du få via länkarna här under.

Du kan också delta i gudstjänster och samlingar där du får höra det kristna budskapet och lära dig mera om den kristna tron. Du är alltid välkommen att vända dig till församlingens anställda om du har frågor om tron och det kristna livet!

På nätet finns mängder med information om kristen tro. Några av länkarna nedan går till webbplatser som kan ge svar på frågor och ge möjligheter till fördjupning i den kristna tron.

Ett barn i rött nattlinne som tittar på en vit porslinsängel.

Mikaelidagen

Mikaelidagen är alla änglars dag, en dag då man begrundar Guds änglars eller sändebuds betydelse och uppdrag.

Som Guds budbärare ger änglarna beskydd och ledning samt påminner om livet enligt Guds vilja.

Mikaelidagen firas den 29 september eller, om denna dag är en vardag, närmast följande söndag.

Ärkeängeln Mikael, är den centrala gestalten på Mikaelidagen. Den kamp som ängeln Mikael utkämpade mot mörkrets makter hör samman med påsken.

Respekten för och firandet av Mikael började på 400-talet i Frygien. Samtidigt uppfördes det i Italien flera kyrkor och kapell till Mikaels ära. Redan då inföll Mikaelidagen den 29 september.

Enligt den kristna traditionen har också Rafael och Gabriel ansetts vara ärkeänglar.

Temat för Mikaelidagens texter är tudelat: änglar och barn. Det traditionella evangeliet för dagen (Matt. 18:1-10) gör barnet till förebild för vår tro och texten säger att barnens änglar alltid ser Guds ansikte i himlen.