Fördjupa din tro

I gemenskap med andra växer vi i vår tro. Vi ger av vår egen erfarenhet, tar emot av andras och delar det glada budskap, som bär oss i livets vardag.

Vad innebär det att vara kristen? Vad går den kristna tron ut på?

Några svar på de här frågorna kan du få via länkarna här under.

Du kan också delta i gudstjänster och samlingar där du får höra det kristna budskapet och lära dig mera om den kristna tron. Du är alltid välkommen att vända dig till församlingens anställda om du har frågor om tron och det kristna livet!

På nätet finns mängder med information om kristen tro. Några av länkarna nedan går till webbplatser som kan ge svar på frågor och ge möjligheter till fördjupning i den kristna tron.

Webbkyrka

Församlingen streamar gudstjänsterna via vår youtubekanal.

Ett barn som betraktar en trappa med många alla helgon ljus tända.

Alla helgons dag

På alla helgons dag kommer vi ihåg våra nära som lämnat jordelivet. Förutom att vi då minns våra nära och kära avlidna, påminner dagen oss också om hoppet att ses igen.

Sedan andra världskriget har det i Finland varit tradition att gå till gravgården och tända ljus på gravarna. Idag är alla helgons dag en av de största helgdagar i Finland. Det är bara första advent, julafton, juldagen och skärtorsdagen som samlar fler människor till kyrkorna.

Ljushav på gravgården

Den enkla handlingen att tända ett ljus för att mota mörkret är en stark markering. Du sprider hopp i en mörk värld och visar konkret att ljuset är starkare än mörkret. Med ljuset ger du styrka och mod åt oss alla som sörjer och saknar.

Om man inte har någon man vill tända ljus för, kan man ändå ta en promenad till närmsta gravgård. När man ser ljushavet och tänker på att vart och ett av ljusen berättar om någon som är död och som någon saknar, kan det kännas både vackert och sorgligt. Döden och sorgen är något vi bär tillsammans. Ingen är ensam om sorgen, inte heller om hoppet.