Corona-kommunikation i Klockaren

Det försämrade läget med corona viruset påverkar tyvärr församlingens verksamhet och kommunikation kring jul. På den här sidan tipsar vi om hur du kan kommunicera kring corona i Klockaren.

Första sidans innehållsportlett ovanpå bilden

Vii rekommenderar att du använder innehållsportletten som finns ovanpå första sidans huvudbild för att berätta om det lokala corona läget. Håll informationen kort på detta ställe. Gör vid behov en länk som leder till en undersida där du berättar mera.

Direktiv kring coronan också i evenemangskalendern

Det är viktigt att informera om vilka regler som gäller för enskilda evenemang. Direktiven kan du skriva in i beskrivning av evenemanget eller infoga en länk till en sida där det står mera.

Om församlingens direktiv om coronan finns samlade på en sida behöver det framkomma tydligt vilka direktiv och begränsningar gäller för vilka evenemang.

Inhiberat evenemang

I Klockaren kan du markera att ett evenemang är inhiberat i uppdateringen. Markeringen att evenemanget är inhiberat visas t ex i första sidans evenemangslyft. Se instruktioner hur markera att ett evenemang är inhiberat.

Vanligtvis är det bättre alternativ att markera att ett evenamang är inhiberat än att ta bort evenemanget helt och håller från evenemangskalendern.

Synlighet för ett strömmat evenemang

Om man är tvungen att inhibera många evenemang, kan det vara bra att redigera första sidans evenemanglyft så att de evenemang som kan hållas visas. T ex kan strömmade evenemang lyftas att visas i första sidans evenemangsportlett med hjälp av nyckelord. Se här nera hur göra det.

Strömmade gudstjänster eller andra evenemang kan också lyftas på evl.fi samlande sida med hjälp av nyckelordet evlströmning. Se denna guide under rubriken Församlingarnas gudstjänstevenemang lyfts i evl.fi

Redigera evenemangslyftet på första sidan

Du kan redigera både antalet evenamang och rubrikerna som syns i evenemangslistan i högra spalten på första sidan. Du kan också med hjälp av nyckelord styra vilka evenemang som syns på första sidan.

1. Börja med att lägga till nyckelord i de evenemang du vill att ska synas på första sidan. Änvänd bokstäver eller siffror, inte å,ä, ö eller specialtecken
  2. Flytta dig sedan till första sidan, klicka på inställningarna/kugghjulet som finns i den nedre svarta balken av evenemangspuffen.
  3. Välj Inställningar i menyn. I det här fönstret kan du välja nyckelord, du kan redigera rubriken och ange antal evenemang som syns på första sidan.