Nyheter

Här skriver vi om sånt som är nytt i Klockaren.

Till nyhetslistan

Skapa en servicebegäran

Klockarenstödet har förnyats

20.1.2021 16.01

Vi har idag tagit i bruk en gemensam stödtjänst för olika tekniska system i kyrkan. Då du har problem med Klockaren eller vill nå stödteamet i övriga frågor ska du gå till självservicepunkten https://ipp.evl.fiÖppna länk i ny flik.

Vi har idag tagit i bruk en gemensam stödtjänst för olika tekniska system i kyrkan (Klockaren, Kipa, Kirjuri, Status o.s.v.) Då du har problem med Klockaren eller vill nå stödteamet i övriga frågor ska du inte mera skriva e-post till klockaren@evl.fi eller verkkotuki@evl.fi. Gå istället till självservicepunkten https://ipp.evl.fiÖppna länk i ny flik.

Om det stödtjänsten inte automatiskt är på svenska kan du välja språk genom att på första sidan trycka på dina initialer i den runda bollen uppe till höger. Stödtjänsten kommer sen ihåg ditt spårkval.

Gör så här:

  • Välj Skapa en servicebegäran

  • Välj Lukkari / Klockaren

  • Välj antingen Problem med Klockaren eller Övrigt
    Övrigt kan till exempel vara användarrättigheter, kortadress, publicering av sajten eller en utvecklingsidé.

  • Fyll noggrant i blanketten

Efter att du sänt blanketten kan du titta in i självservicepunkten och följa med hur behandlingen av ditt ärende fortskrider.

På blanketten finns flera fält där du kan ge mera information om problemet (till exempel webbadress till sidan där problemet förekommer). Ju noggrannare du fyller i blanketten desto snabbare kan vi lösa ditt problem.

I praktiken är det samma personer som tidigare i Klockarenstödet. Det är bara servicekanalen som ändrar.