Heddy Norrgård
Diakoniarbete
heddy.norrgard@evl.fi

Släktforskning

Är du intresserad av att börja släktforska? Börja då med att fråga ut släktingarna, så att du får en bra grund att gå vidare från. Det du behöver veta om tidigare generationer är namn, födelsedatum och -ort. Dessutom är det ett plus om du får veta dödsdatum och var de bodde när de dog. Finns det foton, brev och annat material om personen är det också värdefull information.

Sedan kan man gå vidare på olika sätt:

• Kyrkböckerna, som delvis finns tillgängliga på olika digitala arkiv via internet. Du kan också beställa en avgiftsbelagd släktutredning från församlingarna/centralarkiven eller själv släktforska med hjälp av mikrofilmer hos de församlingar som tillhandahåller släktforskningsrum.

• Gravgårdarna. Finns det fortfarande någon grav kvar? Var finns den?

• Internet. Googla ”släktforskning” så hittar du information, länkar, släktforskningsprogram och emigrantforskning.

• Kurser. Ibland ordnar MI eller andra arrangörer kurser i hur man släktforskar. Innan du börjar släktforska kan det vara bra att känna till hur arkiven är uppbyggda och vad du kan hitta där.

Avändbara länkar :

Magistraterna