Valet i Klockaren-församlingar

Församlingsvalet 2022 genomförs i Klockaren på samma sätt som vid förra valet för fyra år sedan. Det gemensamma innehållet och inbäddningen av resultattjänsten i Klockaren underlättar valarbetet i församlingarna.

Valinbäddningarna slutar fungera vid årsskiftet. Vänligen observera detta på församlingens webbsidor.

Kandidater, röstningsställen och resultat kan med hjälp av inbäddningar visas direkt på webbplatsen Klockaren. Dessutom kan en del av de texter och bilder som gjorts på webbplatsen församlingsvalet.fi lyftas fram på församlingens webbplats med hjälp av verktyget för gemensamt innehåll. Också valkompassen kan bäddas in på församlingens webbplats.

Om en kandidat som inte har fyllt i valkompassen vill att hens foto ska synas i inbäddningarna så kan hen eller en medarbetare i församlingen sända fotot till seurakuntavaalit (at) ehdokaskone.fi och be att de lägger in det.

Vi har skapat en backup-sida för resultaten utanför Klockaren ifall sidorna ligger nere på grund av mängden besökare under valkvällen. Mera information i SacristaÖppna länk i ny flik.

Inbäddningar för valets resultattjänst

Församlingsvalets kandidater, röstningsställen och resultat kan med hjälp av inbäddningar från valets resultattjänst visas på församlingens webbplats. Församlingarna gör själva inbäddningarna till sina webbsidor genom att använda inbäddningskoder.

När församlingen matar in information i systemet skapar resultattjänsten automatiskt inbäddningskoder. Inbäddningskoden infogas i en innehållsportlett i kod-läge (Source) i webbplatsen Klockaren. Det här möjliggör att det för valinfon inte behövs en egen sidmodell, utan inbäddningen kan göras på vilken innehållssida som helst.

Inbäddningarna smälter in som en del av församlingens webbplats genom att det används Klockaren-fonter och den egna webbplatsens huvudfärg. Här nere en illustration på finska av kandidatlistans inbäddning i en församling med två val. Länktexternas färg är densamma som webbplatsens huvudfärg.

Inbäddningarna visar information församlingsvis. Någon inbäddning för kyrkliga samfälligheter finns inte men på samfälligheternas sidor kan man lägga in församlingarnas information på egna sidor eller använda den riksomfattande inbäddningen där man kan söka information från olika församlingar men den kan inte begränsas till att visa enbart den egna samfällighetens församlingar.

Inbäddningar för resultat kommer att finnas här.

Instruktioner för hur göra inbäddningar

Inbäddningarna infogas i en vanlig innehållsportlett i kod-läge (Source). Inbäddningen hämtar informationen från valets resultattjänst och inbäddningen uppdateras om uppgifterna ändrar. Följ instruktionerna nedan för att göra informationen synlig på er webbplats.

För att göra inbäddningen behöver du resultattjänstens församlingsvisa ID-nummer. Du hittar din församlings ID-nummer i denna PDF-fil.Öppna länk i ny flik

Om du vill göra fler än en inbäddning på en sida, se särskilda instruktioner för det nedan!

Om du behöver göra en finskspråkig inbäddning så kolla den finska guidenÖppna länk i ny flik.

Instruktion för inbäddning av resultatet

1. Öppna din valda sida och innehållsportletten med Pennan-knappen
  2. Tryck på kodknappen "<>Source"
  3. Kopiera koden från denna sida eller från din församlings sida i resultattjänsten