Kyrkor och lokaler, begravningsplatser

I Klockaren skapar man en egen sida för varje kyrka och lokal i församlingen/samfälligheten. Alla utrymmen där det hålls evenemang eller som kan bokas eller hyras ut bör ha en egen sida.

Till allra först bör du skapa en en lokallista. Därefter kan du lägga till nya sidor för olika lokaler.

I augusti 2022 sker förnyelse av sidorna för utrymmen, skede 1. Då kan man infoga nya symboler för tillgänglighet och utrustning. Sidan för Kyrkor och lokaler kommer också att förändras. Kom ihåg att gå in och redigera informationen om utrymmen och kyrkor och lokaler sidan. Målsättningen med förnyelsen är främja en högre användningsgrad och underlätta bokning och uthyrning. Förnyelsen av sidorna för utrymmen är ännu inte publicerad. I inforutan Nytt för redaktören kan du läsa när det lönar sig att redigera sidorna.

Skede 2 publiceras senare i höst. Då tillkommer en sökfunktion där besökaren kan söka utrymme enligt typ, storlek, användningsändamål och/eller utrustning. Du kommer då att ha nytta av att du nu redigerar sidorna.

Textlyften lyfter fram vad du nu ska göra med sidorna för utrymmen.

Redigera och mata in utrymmets uppgifter